неділю, 26 березня 2017 р.

ВОСЬМИНІГ - ЧУДО ПРИРОДИ


Восьминоги одні з найбільш чудернацьких істот на нашій планеті та згідно досліджень багатьох зоологів вони є найбільш розумними серед усіх безхребетних. Восьминогів можна навіть приручити тадресирувати, вони мають хорошу пам'ять і добре вчаться.
Цікаві факти про восьминогів:
1. У восьминогів незвична кровоносна система, вони мають три серця та кров синього кольору.
2. Самка гігантського восьминога (Enteroctopus dofleini) може мати понад 50 тисяч дітей, але більшість з них не доживають до дорослого віку.
3. При народженні восьминоги не перевищують за розмірами мураху, проте найбільший задокументований восьминіг важив понад сімдесят кілограмів.
4. Великі восьминоги можуть полювати навіть на деякі види акул.
5. Восьминогів їдять живими в Кореї. Саннакчі хве — блюдо традиційної корейської кухні яке готують з живого восьминога приправленого маслом з кунжутом.
6. Восьминоги схильні до канібалізму, а у випадку тривалого голодування можуть поїдати навіть власні кінцівки.
7. На відміну від більшості тварин в рухах восьминогів немає жодного ритму, але попри це їх рухи виглядають досить елегантно та граційно.
8. У восьминогів найбільша статева невідповідність в розмірі у тваринному світі. Жіночі особини восьминогів можуть в сорок тисяч разів перевищувати розміри чоловічих представників одного виду. (http://www.factday.net/10-6-tsikavi-fakty-pro-vosmynohiv.html).
На занятті гуртка «Школа юного акваріуміста» вихованці вивчали їх біологічні особливості та виготовили іграшки-восьминіжки.








Немає коментарів:

Дописати коментар