неділю, 9 квітня 2017 р.

МАЙСТЕР-КЛАС "АРОМАТ ЗДОРОВ'Я"


7 квітня до дня здоров’я проводився майстер-клас «Аромат здоров’я». Все цінне для людини прийнято порівнювати з золотом. Природа дарує людині таку різноманітність «золотих дарів», що їх важко навіть перерахувати. Особливу цінність мають лікарські рослини, які допомагають зберігати і зміцнювати здоров’я людини. У медичних книгах сказано: «Якщо подивитися на природу поглядом лікаря, який шукає ліків, то можна з певністю сказати – ми живемо у світі ліків». Тварини часто лікуються травами, відшукуючи необхідні серед великої кількості. Людина теж здавна помітила, що деякі рослини виліковують певні недуги. Тому люди почали з покоління в покоління передавати набуті знання про лікувальні властивості рослин. На жаль, не завжди і не всі лікарські рослини можна придбати в аптеках. Тому часто люди самі збирають їх на лузі, у лісі,біля водоймищ.
Ми знаємо корисні властивості різноманітних трав: ми додаємо їх у час, робимо настоянки, але мало хто знає, що навіть їх аромат може вилікувати багато захворювань. Одна з областей мозку містить нюхові аналізатори, вони й відповідають за сприйняття запахів. При цьому виникають стійкі нейронні зв'язки, які передають відповідні електричні імпульси нервовій системі. 
Таким чином, ароматична терапія виконує наступні функції: 
§     активізує основні інстинкти і реакції;
§     впливає на поведінку, мотивацію;
§     регулює психоемоційний стан;
§     нормалізує працездатність;
§     стимулює продукування гормонів;
§     провокує вироблення нейромедіаторів;
§     бере участь у нормалізації і регуляції травлення, дихання, серцево-судинної діяльності і роботі сечостатевої системи;
§     значно впливає на емоції, відчуття і настрій.
Для виготовлення мішечка не потрібно особливої кравецької майстерності, все, що знадобиться - відріз натуральної тканини (лляної або бавовняної), голка з ниткою і набір трав з ефірними маслами. Щоб запах тримався довше, краще скласти матеріал вдвічі.  Всередину мішечка слід класти суміші сухих трав, зібраних самостійно або придбаних в спеціалізованому магазині. Сировину необхідно дуже добре подрібнити і як можна швидше помістити в мішечок, щоб уникнути втрати аромату. 
В залежності від цілей, використовуються наступні трави і фітозбори: 
1. лаванда;
2. вербена;
3. розмарин;
4. м'ята;
5. деревій;
6. роза;
7. ромашка;
8. материнка;
9. чебрець;
10. звіробій;
11. мати-й-мачуха;
Виготовлені ароматичні мішечки можна розташовувати в будь-якій частині житла, крім кухні, звичайно. Наприклад, мішечки з лавандою добре підходить для спальні, так як має заспокійливу дію, сприяє нормалізації сну. Аромамішечки з антисептичними властивостями (чайне дерево, евкаліпт, сосна) бажано розташовувати в тих кімнатах, де буває велике скупчення людей, щоб знезаразити повітря і попередити поширення бактерій. Протизапальні суміші (коріандр, бергамот, м'ята) ідеальні, коли хтось з близьких людей постраждав від респіраторно-вірусної інфекції або грипу.   (http://zdorovia.com.ua/narodnamedicina/15277likuvalni-aromati-trav-u-mishechkah-yak-pracyue-aromoterapiya.html).












 

Немає коментарів:

Дописати коментар